Colníci zaistili viac ako dva milióny kusov nelegálnych cigariet

17.04.2013 Galanta

Trstice 17. apríla (TASR) - Colníci zaistili viac ako dva milióny kusov nelegálnych cigariet. V utorok (16.4.) zlikvidovali colníci v Trsticiach v okrese Galanta organizovanú skupinu nelegálnych výrobcov cigariet. Zásahová jednotka zadržala šiestich mužov zo západného Slovenska vo veku 31 až 58 rokov priamo pri výrobe a zapnutých strojoch. TASR o tom informovala hovorkyňa kriminálneho úradu Finančnej správy (FS) Patrícia Macíková.

"Predbežná škoda len na spotrebnej dani z cigariet je 200.000 eur a ďalších 100.000 eur na nespracovanom tabaku, ktorý sa nachádzal vo výrobni," konštatovala hovorkyňa s tým, že počas zásahu colníci zaistili 2.140.000 kusov cigariet bez slovenských kolkov, 1,4 ton tabaku, filtre, obalový papier, cigaretový papier, ALU fóliu, celofán a lepidlo na výrobu cigariet.

Vyšetrovateľ Kriminálneho úradu FS podľa hovorkyne obvinil všetkých šiestich zadržaných mužov podľa § 279 trestného zákona z trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru.
 

Vyberte región